Maanstaren op de Sint-Romboutstoren op 21 maart

Maanstaren op de toren met het stadsfestival LUNALIA

Bedankt Maanliefhebbers! Door de grote interesse is de actie reeds VOLZET.

Binnenkort start de tweede editie van LUNALIA, het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen Mechelen. Om Mechelen in de sfeer te brengen voor dit muziekfestival, organiseert het Festival op donderdag 21 maart samen met de stad, RTV|TV PLUS en volkssterrenwacht URANIA een maankijkavond. Jong en oud krijgen de kans om te genieten van de volle maan op de Sint-Romboutstoren met behulp van een aantal telescopen. De astronomen van URANIA geven uitleg. De activiteit is volledig gratis. Schrijf je voor 19 maart in via mechelen@festival.be.

De naam LUNALIA van het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen Mechelen verwijst tegelijkertijd naar de Mechelse legende van de maneblussers (luna) en naar het fascinerende universum van het lied en de menselijke stem (lia). Van 27 april tot 12 mei 2019 kunnen alle muziekliefhebbers genieten van topconcerten op verschillende historische locaties in de stad, zoals de Sint-Romboutskathedraal, Koninklijke Manufactuur voor Wandtapijten De Wit, Hof van Busleyden en de Sint-Pieter-en-Paulkerk.

PRAKTISCH
Datum: donderdag 21 maart 2019, 20:30-22:30
Locatie: Sint-Romboutstoren, Onder-den-toren, Mechelen
Tickets: gratis, schrijf je voor 19 maart in via mechelen@festival.be
Er geldt een beperking van aantal aanwezigen op de toren, dus schrijf je snel in. Vol is vol!
Bij regenweer wordt de actie geannuleerd, bij bewolking kan u wel genieten van de horizon m.b.v. de telescopen maar zullen er minder/geen sterren te zien zijn.