Covid Safe Ticket

CORONAMAATREGELEN & VOORWAARDEN

WELKE DOCUMENTEN HEB IK NODIG OM DE CONCERTEN TE MOGEN BIJWONEN?

 • Een geldig toegangsbewijs
 • Een Covid Safe Ticket (digitaal of fysiek)
 • Identiteitskaart

Gelieve bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket op je smartphone of op papier klaar te houden, zodat het scannen vlot kan verlopen. Indien je deze drie zaken niet mee hebt, mogen we je niet toelaten in de concertlocatie.

Bij aankomst dien je eerst je Covid Safe Ticket en identiteitskaart te tonen aan het festivalteam. Het team ziet geen persoonsgegevens, maar enkel naam, geboortedatum en QR-code. Deze beperkte gegevens zijn nodig om de juistheid te kunnen verifiƫren.

WANNEER IS MIJN COVID SAFE TICKET GELDIG?

 • Indien je je minstens 14 dagen voor aanvang van het concert volledig liet vaccineren.
 • Indien je over een geldig Corona-testcertificaat beschikt: 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest (afname antigeentest kan enkel bij een apotheker).
 • Wanneer je maximum zes maanden hersteld bent van COVID.
 • Een geldig COVID-certificaat afgeleverd door een land van de EU, de EER, Verenigd Koninkrijk of Zwitserland is goed om binnen te mogen op een Belgisch event.
 • Het Europese certificaat is geldig en werkt op de CovidSafeBE app.

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang. Hier bestaat geen discussie over.

WAAR KAN IK MIJN COVID SAFE TICKET VERKRIJGEN?

Bezoekers (12 jaar en ouder) dienen op voorhand de app CovidSafeBE te installeren. Je kan deze vinden in de App Store of via Google Play. In deze applicatie vind je een QR code die je moet laten scannen aan de inkom. Deze QR code weergeeft:

 • Je vaccinaties
 • Indien je nog geen twee weken volledig gevaccineerd bent, moet je in het bezit zijn van:
  • Uitslag PCR-test: deze is de dag na je test 48 uur geldig
  • Uitslag RAT-test: deze is de dag na je test 24 uur geldig
  • Herstelcertificaten: deze zijn geldig na positieve PCR-test vanaf 11 dagen tot 180 dagen.

Heb je geen smartphone? Dan kan je je Corona Safe Ticket ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd.

KAN IK MIJ TER PLAATSE LATEN TESTEN?

Ter plaatse testen is niet mogelijk.

PRAKTISCH

Voor je de zaal betreedt, is een mondmasker verplicht en vragen we om zoveel mogelijk afstand te houden van de mensen die niet tot je bubbel behoren. Eens je op jouw plaats zit, mag je het mondmasker afzetten. Dit is een vrije keuze, geen verplichting. In de zaal gelden er geen afstandsregels meer en gaan we voor de maximale zaalcapaciteit. Er zal geen vrije stoel meer zijn tussen de bubbels. Bij het buitentreden van de zaal na het concert vragen we om het mondmasker te dragen uit respect voor uw medeconcertbezoeker.

Wie voor 25 augustus tickets kocht en geen Covid Safe Ticket kan voorleggen, kan voor het desbetreffende ticket een terugbetaling vragen. Indien u een terugbetaling wenst, vragen we om dit voor 14 september te melden aan mechelen@festival.be. Wie vanaf 25 augustus tickets kocht, moet rekening houden met het nieuwe wettelijke kader en kan dit ticket niet meer terug vragen.

Heb je nog bijkomende vragen? Dan kan je terecht bij mechelen@festival.be.