Tickets & Abonnementen

ALGEMEEN VERKOOPPUNT

ONLINE VERKOOP: KLIK HIER

UiT in Mechelen
Vleeshouwersstraat 6
2800 Mechelen
015 29 76 53

Openingsuren
Ma - vrij: 10u - 16u
Za: 10u - 16u
Zon: 12u30 - 16u


ABONNEMENTEN

Nieuwe Maan
10% korting bij minimum drie concerten

Halve Maan
15% korting bij minimum vijf concerten

Volle Maan
20% korting bij minimum zeven concerten


KORTINGEN LOSSE TICKETS

-26: € 12
Groepen vanaf 10 personen: - € 2
UiTpas Kansentarief: 80% korting (online niet beschikbaar)

Kortingen en abonnementen zijn niet combineerbaar


TOEGANKELIJKHEID

Rolstoelgebruiker
Bent u rolstoelgebruiker? Gelieve dit bij uw reservatie al te melden dat u rolstoelgebruiker bent. Zo kunnen wij u een geschikte plaats en de juiste service bezorgen. U kan ons bereiken via mechelen@festival.be of 015 20 49 82.


BEREIKBAARHEID

Met de trein

Mechelen is vlot bereikbaar per trein vanuit zowat alle Belgische en Europese steden. Mechelen heeft twee stations: Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel. Beide haltes bevinden zich op wandelafstand van het stadscentrum en de concertlocaties. In een kleine 15 minuten bevind je je in het centrum van de stad.
Dienstregeling: www.belgianrail.be of in de treinstations

Met de bus

De centrumpendel (De Lijn-bus met het nummer 1) vertrekt aan het treinstation Mechelen. In een paar minuten ben je in het stadscentrum. Recht tegenover het toeristisch infocentrum (vlakbij de Sint-Romboutskathedraal en de Grote Markt) vind je een halte waar de je bus kan terugnemen naar het station.
Dienstregeling: www.delijn.be

Met de auto

Kom je met de wagen? Hou er dan rekening mee dat een groot deel van de Mechelse binnenstad autoluw is tussen 11 en 18 uur en een parkeerplaats vinden kan op sommige dagen moeilijk zijn. Vertrek zeker op tijd. Alle concertlocaties bevinden zich in het stadscentrum. Parkeer aan één van de randparkings zoals Zandpoortvest (vanaf 20u gratis), Keerdok of Parking Tinel en wandel naar het centrum om een lange wachtrij aan één van de centrumparkings (Kathedraal, Grote Markt, Parking Center of Lamot) te vermijden. Op het Douaneplein kan je gratis staan. Deze parking is een kleine 20 minuten wandelen verwijderd van de Grote Markt.


PRAKTISCH

De Nieuwe Vesten - nieuwe verkeerscirculatie Mechelen
Vanaf augustus 2022 is er eenrichtingsverkeer ingevoerd voor auto's en vrachtwagens op de vesten. Het verkeer rijdt over de buitenste rijstroken. De bus, fietsers en voetgangers blijven in twee richtingen over de vesten rijden of wandelen, op de binnenste rijstrook. De nieuwe verkeerscirculaties zijn uiteraard even wennen. Een overzicht met de belangrijkste verkeersinzichten van De Nieuwe Vesten vindt u hier.
Een circulatiekaart van de binnenstad vindt u hier. Dit toont het eenrichtingsverkeer, welke straten autoluw zijn en hoe je het centrum bereikt.

Kerken
In de meeste kerken zijn er vaak zeer beperkte sanitaire mogelijkheden. Verwarmingsinstallaties in kerken zijn zeer luidruchtig en worden daarom tijdens het concert afgezet. Het kan dus fris zijn.

Laatkomers
Onze concerten beginnen stipt. Laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Wachtlijsten
Indien een concert uitverkocht is, wordt er gewerkt met een wachtlijst aan de avondkassa. Inschrijven kan pas aan de avondkassa. Wanneer er plaatsen vrijkomen, zullen de personen op de wachtlijst afgeroepen worden aan de kassa in volgorde.

Terugname tickets
Verkochte tickets worden niet teruggenomen.

Geluids- en beeldopnames
Het is absoluut verboden om geluids- of beeldopnamen te maken van de concerten zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie en van de uitvoerder(s).

Privacy beleid
De publieksgegevens, verzameld bij het reserveren van tickets, aanvraag van informatie of inschrijving voor de nieuwsbrief, gebruikt het Festival van Vlaanderen-Mechelen/Kempen uitsluitend om het publiek op de hoogte te houden van de activiteiten en te verwittigen in geval van wijzigingen. Het beheer van de adresgegevens gebeurt conform de wet van 8 december 1992 in verband met de bescherming van de persoonlijke gegevens.