A history of the voice

Hyoid

A history of the voice is een knettergekke compositie van Jennifer Walshe. In sneltempo wordt niet enkel de geschiedenis van de stem weergegeven, maar wordt een vuurwerk aan vragen gesteld. Waarom zijn vraag en antwoord belangrijk? Vanwaar die noodzaak van iedereen om PARTY te roepen? Waarom moet iedereen in de zaal onmiddellijk met Siri praten? En waarom toch al dat gekreun in Je t’aime, moi non plus? Het ensemble HYOID gaf dit werk in opdracht aan de componiste en ze hebben er in de kortste tijd hun lijfstuk van gemaakt. Deze vocale rit moet men in zijn leven minstens één keer live meegemaakt hebben.

Verwacht een workshop via Zoom buiten de bewandelde paden, geïnspireerd door de routinematige warm-up van onze stemhistorici: Els Mondelaers, Fabienne Seveillac, Andreas Halling en Tiemo Wang. Iedereen, inclusief katten en kamerplanten, is welkom om deel te nemen aan hun holistische vocale praktijken. Nadien volgt een open gesprek met het publiek. De voertaal is Engels en Nederlands.

Voor meer informatie, bekijk de presentatie van A History of the Voice door HYOID

"The ‘grain' is the body in the voice as it sings, the hand as it writes, the limb as it performs... shall not judge a performance according to the rules of interpretation...but according to the image of the body given to me."

- Roland Barthes, "The Grain of the Voice"


Download het programmaboek hier.

BEZETTING
Els Mondelaers
Fabienne Seveillac
Andreas Halling
Tiemo Wang
Wannes Gonnissen, sound engineer

06.05.2021
20:30 — 21:45

85% stem
15% humor

IN SAMENWERKING MET
Kunstencentrum nona

ZOOM SESSIE
Aanmelden via mechelen@festival.be

Topic: Hyoid Lunalia
Time: May 6, 2021 20:30 Brussels

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91381579611?pwd=VndudEo1Z2wyN2wyZjlscS9pWkxyZz09

Meeting ID: 913 8157 9611
Passcode: lunalia21