You'll never be alone anymore

You’ll never be alone anymore is de titel van een compositie van Karel Goeyvaerts, één van de belangwekkendste componisten die België ooit voortbracht. Honderd jaar na zijn geboorte slaan Lunalia, I SOLISTI en andere partners de handen in elkaar om een waardige ode samen te stellen. I SOLISTI wordt daartoe ensemble in residentie.

Naast de focus op Goeyvaerts en het project Millennial History (muzikale journalistiek) focust het festival op a capella-ensembles. Het Duitse ensemble Sjaella krijgt naast het vocale kwartet Niniwe een hoofdrol als muzikaal-denkend ensemble. Het samen zingen is het beste medicijn tegen het alleen-zijn, tegen de eenzaamheid die één van onze beschavingsziektes is.

Het festivalmotto You’ll never be alone anymore wordt ook weerspiegeld in het feit dat de artiesten in residentie van 2018 (Sigrid Hausen), 2019 (Reinoud Van Mechelen) en 2021 (Floris De Rycker) opnieuw uitgenodigd worden voor de editie 2023. De festivalfamilie viert samen met stad Mechelen de muzikale verbondenheid. U viert toch mee?