Cappella Amsterdam

Rachmaninovs Vespers

Rachmaninovs monumentale Vespers is één van de mooiste en indrukwekkendste a capella koorwerken ooit gecomponeerd. Het is gebaseerd op oude Russisch-orthodoxe melodieën en bijzonder geliefd vanwege de dramatische zetting, de symfonische omvang en de grote virtuositeit. Rachmaninov noemde het werk ‘Vsénoshchnoye bdéniye’ ofwel ‘Wake voor de hele nacht’. In concertvorm gaat er geen nacht overheen, al zet dit meesterwerk de tijd wel bijna stil.

De vespers roept Reuss tot leven met serene, zilveren sopranen, delicaat wiegende meerstemmigheid, als in het wederkerende Alleluyia dat dynamisch stuwt naar een climax, een massaal engelenkoor van mensenkinderen (...). Reuss dirigeert alsof hij een heilige wind, de Ruach, zijn koor wil inblazen.’ — Lidy van der Spek, Leidsch Dagblad


BEZETTING
Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

12.05.2019
20:15 — 21:45

Sint-Romboutskathedraal
Onder-den-toren 12
Mechelen

40% nachtmuziek
40% spiritualiteit
20% topkoor

PROGRAMMA
Sergej Rachmaninov Vespers

TICKETS
22 euro (-26: 12 euro)

UITVERKOCHT
WACHTLIJST

Download hier het volledige programmaboek


EXTRA - ZO 12.05 - 17:00 > 18:30
Geniet van een bierproeverij

Bezoek Brouwerij Het Anker onder leiding van een gids. Doorkruis de brouwerij en de whisky rijpingsmagazijnen. Op het dak van de brouwerij geniet u van het prachtige uitzicht over de stad Mechelen. Afsluiten doet u met een degustatie.
IN SAMENWERKING MET Het Anker
TICKETS 10 euro per rondleiding
RESERVEREN via mechelen@festival.be