Lunalia, the original

Völva

Maja Jantar & angela rawlings

Lunalia, lunalala, lunal, luna, la luna
Luna: als in maan, boom, mot.
Alia: als in non-normatieve vormen van spraak

Völva (performancekunstenaars Maja Jantar in Belgium en angela rawlings in Ijsland) begonnen in 2012 samen met het opnemen van Lunalia. Zo konden ze hun geimproviseerde vocale duetten verderzetten, wonend in twee verschillende landen. Op het moment dat de maan opkomt, nemen ze een korte vocale improvisatie op. De twee geluidstracks worden nadien boven elkaar gelegd, waardoor een steeds weer verrassende polyfonie ontstaat. Het nieuwe stadsfestival in Mechelen ontleent zijn naam aan dit project en ‘the original’ moet dan ook tijdens de eerste editie te horen zijn. De eerste editie van LUNALIA organiseert een reunie van Völva.

Völva verkent vocale rituelen. Voor de maan, voor de getijden. Voor wat verschijnt, voor wat verdwijnt, voor wat weerspiegelt. Vraag en antwoord, heen en weer, eb en vloed. Voor wat herklinkt. In water, met water, van, over, en voor, of... In maantijd, in het holst van de nacht, aan de rand van de oever een echo van wat vocaal mogelijk is. Ontsproten. Waterzang. Manen, getongd.

Als prelude brengt festivaldirecteur Jelle Dierickx een presentatie omtrent ‘De maan & de muziek’ en verduidelijkt grafisch kunstenares Emilie Lauwers haar visie omtrent het visualiseren van Lunalia.BEZETTING
Völva: Maja Jantar & angela rawlings


23.04.2018
20:15 — 21:45

Kunstencentrum nona - oude zaal
Begijnenstraat 19
Mechelen

tickets

70% luna
15% gebabbel
15% verrassende visies

PROGRAMMA
Lunalia, de performance

IN SAMENWERKING MET
Kunstencentrum nona

TICKETS
Reservatie tickets enkel nog via T. 015 26 23 41
15 euro
-26: 12 euro