Aan de o zo verre geliefde

Reinoud Van Mechelen, a nocte temporis, Anna Besson

Beethovens liedkunst

UPDATE: Wegens de striktere maatregelen van Stad Mechelen wordt de concertenreeks Beethoven Bubbels verplaatst naar het najaar. Klik hier voor meer info.

Tenor Reinoud Van Mechelen was voice in residence tijdens Lunalia 2019. Samen met zijn ensemble a nocte temporis komt hij terug tijdens het Beethovenjaar en neemt hij de uitdaging aan om zich te verdiepen in de liedkunst van Ludwig van Beethoven. Uitgangspunt wordt één van de beroemdste liedcycli aller tijden, An die ferne Geliebte. Ook de bewerkingen die Beethoven maakte van onder andere Schotse volksliederen mogen niet ontbreken. a nocte temporis toonde eerder al met hun project Dubhlinn Gardens dat ze moeiteloos volks- en kunstmuziek met elkaar verbinden.


BEZETTING

Reinoud Van Mechelen, tenor
Anna Besson, fluit
Louis Creac’h, viool
Anthony Romaniuk / Aurelia Visova, pianoforte
Ronan Kernoa, cello


31.07.2020 — 26.07.2020
20:15 — 21:15

Sint-Pieter-en-Paulkerk
Keizerstraat 1
Mechelen

50 % Lied
50 % liefdesbrief

PREMIÈRE

PROGRAMMA

L. van Beethoven, Scottish/Irish songs,Last rose of summer, op 105 n°4, An die Ferne geliebte, op 98, Sinfonia n°7, arr. Hummer voor pianoforte, fluit, viool en cello, Poco sostenuto en Allegro con brio.

C.M. von Weber, Schottische National-Gesänge

TICKETS
18 euro (-26: 12 euro)

Hier kan u het programmaboekje downloaden.

Dit concert wordt opgenomen door Klara en is te beluisteren op 7 september om 20u via Klara, klara.be en de gratis Klara-app.